20 Νοε 2013

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ - ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ!



ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΘΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ 6ΗΜΕΡΟ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ SECURITY ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
 Τον ασκό του Αιόλου ανοίγουν δύο επιχειρησιακές συμβάσεις, οι οποίες, εκτός των άλλων, ανατρέπουν νομικές υποχρεώσεις του εργοδότη, όπως αυτή της μηνιαίας καταβολής του μισθού, τον οποίο μπορούν να καταβάλουν μετά την πάροδο τριών μηνών, ανοίγοντας ορέξεις για διεύρυνση του φαινομένου. Η αρχή γίνεται από δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της φύλαξης, η μία εκ των οποίων έχει εγκριθεί από το υπουργείο Εργασίας.
Η εξαήμερη απασχόληση (με κατάργηση του πενθήμερου), τα ωράρια-λάστιχο, η «εκ περιτροπής» εργασία (4ήμερα και 3ήμερα σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κρίση), η «εξαφάνιση» επιδομάτων και «έξτρα» παροχών τις οποίες προέβλεπαν οι κλαδικές συμβάσεις και οι μειώσεις μισθών έως τα επίπεδα του εκάστοτε νομοθετημένου μισθού ή ημερομισθίου, για όλες τις ειδικότητες και ανάλογα με την ηλικία και τη διάκριση υπαλλήλου και εργατοτεχνίτη, κυριαρχούσαν, έως τις αρχές Νοεμβρίου, στις περισσότερες από τις 368 επιχειρησιακές συμβάσεις που συνολικά έχουν υπογραφεί και κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας από την 1/1/2013.
Στις 3 Νοεμβρίου, ωστόσο, υπεγράφη η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση σε εταιρία παροχής υπηρεσιών φύλαξης που νομιμοποιεί την καθυστέρηση έως 90 ημέρες (!) στην καταβολή των μισθών των εργαζομένων. «Η καταβολή των αποδοχών του προσωπικού θα λαμβάνει χώρα εντός 90 ημερών από τη λήξη του μήνα εντός του οποίου παρασχέθηκε η εργασία, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των εργαζομένων είτε μετρητοίς είτε συνδυαστικά και με τους δύο τρόπους».
Μάλιστα, υπάρχει άρθρο στη σχετική σύμβαση ότι στην περίπτωση που η εταιρία δώσει τυχόν πρόσθετες παροχές (πέραν των νόμιμων) αυτές θα συμψηφίζονται με τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, τα νυχτερινά, την υπερεργασία και την απασχόληση τις Κυριακές, ενώ ταυτόχρονα ανατρέπει και το θεσμοθετημένο πενθήμερο με εξαήμερη εργασία, όποτε αυτή βολεύει την εργοδοσία.
Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε ολοταχώς προς ένα εργασιακό «μεσαίωνα», που όμοιό του δεν έχει γνωρίσει η χώρα τα τελευταία 100 χρόνια. Οι εργαζόμενοι αυτού του τόπου, σύμφωνα με τα τροϊκανά κυβερνητικά σχέδια, πρέπει να «κινεζοποιηθούν» και να εξαθλιωθούν, προκειμένου να τονωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Και το ερώτημα που τίθεται είναι ένα: Μέχρι πότε θα υπακούει ο ελληνικός λαός;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More