24 Σεπ 2013

Η νεοφιλελεύθερη άκρο-δεξιά βία



Δημήτρης Μηλάκας
Την ωμή βία την είδαμε στο Κερατσίνι και ενδεχομένως θυμήθηκαν κάποιοι παλιότεροι και έμαθαν οι νεότεροι τι είναι και τι σημαίνει ναζισμός. Αυτό ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας εμποδίσει να συνεχίσουμε να βλέπουμε το θερμοκήπιο αυτής της βίας. Ο ναζισμός φυτρώνει στην ύφεση και καλλιεργείται από τους κηπουρούς των πολιτικών των μνημονίων. Οι δανειστές με τις τοκογλυφικές απαιτήσεις τους και το εγχώριο πολιτικό προσωπικό που έχει αναλάβει να τις ικανοποιήσει σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας είναι οι παραγωγοί της βίας που συγκλονίζει εδώ και τρία χρόνια τη χώρα.
Οι φασίστες, ναζιστές, χρυσαυγίτες είναι απλώς τα χρήσιμα (αξιοποιήσιμα) υποπροϊόντα/κατακάθια αυτής της διαδικασίας. Η δουλειά που τους έχει ανατεθεί είναι ο εκφοβισμός και η παραπλάνηση.
Κάπως έτσι ίσως, φοβισμένοι και αποσβολωμένοι από την παρέλαση των ναζιστών, μας διαφεύγει ότι η βίαιη επέλαση εναντίον μας συνεχίζεται. Όχι από τους ψευτόμαγκες με τα μαύρα, αλλά από τους γιάπηδες με τα κοστούμια. Αυτούς (τους τροικανούς) που χτες (Κυριακάτικα) επέστρεψαν για να συνεχίσουν το βίαιο και καταστροφικό τους έργο.
Πριν καν κλείσουν οι γερμανικές κάλπες λοιπόν η τρόικα επέστρεψε για να:
  • Πάρει τα ονοματεπώνυμα 12.000 οι οποίοι θα «κινηθούν» μέχρι τελικά να οδηγηθούν στην έξοδο.
  • Κλείσει τις αμυντικές βιομηχανίες.
  • Ξεκινήσει τη διαδικασία ξεπουλήματος των νερών (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ).
Κι όλα αυτά για να εκταμιευτεί η υποδόση του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ! Κι αφού εκπληρωθούν αυτές οι απαιτήσεις, οι δανειστές/τοκογλύφοι θα επανέλθουν περί τις 15 Οκτώβρη για να ξεκινήσουν τη συζήτηση περί του δημοσιονομικού κενού (11 λέει ο Σόιμπλε, 72 δις μέχρι το 2020 λένε οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες) πράγμα που σημαίνει νέα δανεικά, νέες απαιτήσεις, νέα μέτρα.
Και προκειμένου να καμφθεί η αντίσταση του κόσμου, ο μπαμπούλας του ναζισμού θα κρατιέται ζωντανός από τη νεοφιλελεύθερη (ακρο)δεξιά κυβέρνησή μας, η οποία θα διατυπώνει την απειλή: Θέλετε εμάς ή εμφύλιο που θα προκύψει από τη σύγκρουση των άκρων;
Ξεχνούν ωστόσο, και τα δύο αυτά κόμματα ότι έχουν χάσει το περιεχόμενό τους. Τα σοσιαλδημοκρατικά χαρακτηριστικά εμφανίζονται ως καρικατούρα στο προσωπείο του ΠΑΣΟΚ και η λαϊκή δεξιά έχει ήδη μετοικήσει στα χρυσαυγίτικα λημέρια.
Τι τους απομένει; Ο φόβος και η βίαιη εφαρμογή της πολιτικής των δανειστών. Με πιο απλά λόγια η βίαιη προσπάθεια να κρατηθούν στην εξουσία. Τίποτε άλλο…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More