18 Σεπ 2013

Οι «Τσιρονίκοι» της Χρυσής Αυγής

 Η «Χρυσή Αυγή» (τεύχος 39, Οκτώβρης 1988) αφιερώνει το εξώφυλλό της στον «πατριώτη» Τσολάκογλου. Ο κατοχικός «πρωθυπουργός» των ναζί εξυμνείται από τη «Χρυσή Αυγή» σαν ο «Στρατηγός (που) προσπάθησε για μια Εντιμη Ειρήνη»…
Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
 

Ο Εκτωρ Τσιρονίκος (1881 – 1964) ήταν κεφαλαιοκράτης. Είχε επιχειρήσεις εφοπλιστικές, κατασκευαστικές, επενδυτικές.
Ο Εκτωρ Τσιρονίκος ήταν δοσίλογος, συνεργάτης των Γερμανών επί Κατοχής.
Ο Τσιρονίκος επί Κατοχής διετέλεσε υπουργός Γεωργίας και Επισιτισμού στη γερμανο-διορισμένη «κυβέρνηση» του Κωνσταντίνου Λογοθετόπουλου. Στη συνέχεια ανέλαβε υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, υπουργός Εθνικής Προνοίας και αντιπρόεδρος στη γερμανο-διορισμένη «κυβέρνηση» του Ιωάννη Ράλλη.
Επαναλαμβάνουμε:
Ο Τσιρονίκος ήταν ο αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» των γερμανοτσολιάδων του Ράλλη, της «κυβέρνησης» δηλαδή που ίδρυσε τα «Τάγματα Ασφαλείας». Τα «Τάγματα Ασφαλείας» ήταν αυτά που χτυπούσαν το ΕΑΜ και ήταν η εμπροσθοφυλακή των Γερμανών όταν οι ναζί δολοφονούσαν τους 120 πατριώτες στα Γιαννιτσά το Σεπτέμβρη του ’44. Τα «Τάγματα Ασφαλείας» ήταν η οπισθοφυλακή των Γερμανών όταν ο ΕΛΑΣ απελευθέρωνε την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία από τους χιτλερικούς.
Σύμφωνα με τον G. Aly στο βιβλίο του «Το λαϊκό κράτος του Χίτλερ», ο Εκτωρ Τσιρονίκος ήταν αυτός που είχε φροντίσει για την πώληση από Ελληνες χρηματομεσίτες του κλεμμένου χρυσού των Εβραίων της Θεσσαλονίκης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με σκοπό να εφοδιαστεί η Βέρμαχτ με το απαραίτητο ρευστό που χρειαζόταν για τις ανάγκες των μονάδων Κατοχής.
Το Σεπτέμβρη του 1944 ο Τσιρονίκος πήγε στη Βιέννη, όπου σχημάτισε ναζιστική «κυβέρνηση» Ελλήνων γερμανόφιλων, μαζί με τους Ι. Πασσαδάκη και Κ. Γούλα. Ηταν μάλιστα ο «πρωθυπουργός» αυτής της «κυβέρνησης»…
Μετά την Απελευθέρωση καταδικάστηκε σε θάνατο από το Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων, αλλά το 1952 του δόθηκε χάρη…
*
Στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής (τεύχος Δεκέμβρης 1983), στη δεύτερη σελίδα, μέσα σε ειδικό πλαίσιο ώστε να τονίζεται ευδιάκριτα το ιδεολογικό πρόσημο της συγκεκριμένης οργάνωσης, σε περίοπτη θέση έτσι ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες για τις ιστορικές της αναφορές και για το πολιτικό της πρόταγμα, δημοσιεύεται κείμενο υπό τον τίτλο «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ», το οποίο καταλήγει ως εξής:
«Γιατί ΕΜΕΙΣ μόνο ΕΜΕΙΣ είμαστε ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, μελλοντικοί ανατροπείς της διαφθοράς, μελλοντικοί Δημιουργοί της Πολιτείας του Ηλιου, της Πολιτείας του Ελληνικού Μεγαλείου, της ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ».
Η υπογραφή του εν λόγω δημοσιεύματος (με κεφαλαία γράμματα) είναι: «ΕΚΤΩΡ ΤΣΙΡΟΝΙΚΟΣ».
*
Αυτό είναι το «Ελληνικό Μεγαλείο» της Χρυσής Αυγής: Τίποτα λιγότερο από το ναζιστικό «μεγαλείο» των γερμανοτσολιάδων Τσιρονίκων.
Αυτός είναι ο «πατριωτισμός» με τον οποίο βρωμίζει τα χώματα της Ελλάδας η Χρυσή Αυγή: Ο «πατριωτισμός» του αρχιδοσίλογου Τσιρονίκου.
Αυτά είναι τα ινδάλματα της Χρυσής Αυγής: Οι Τσιρονίκοι.
Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή: Ενα εκτροφείο Τσιρονίκων.
Και να γιατί το μένος της ενάντια στο ΚΚΕ: Γιατί το ΚΚΕ ήταν αυτό που ηγήθηκε του ανεξίτηλου αγώνα του λαού ενάντια στους ναζί και στα ντόπια σκουλήκια – όργανά τους, τους Τσιρονίκους.
Στα 1,3 ευρώ το λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φέτος, δηλαδή στα ίδια επίπεδα με πέρσι.
Αλλά αυτή η τιμή του πετρελαίου, που έχει επιβληθεί ως αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων φορομπηχτικών αποφάσεων, την περσινή περίοδο είχε ως αποτέλεσμα τα 8 στα 10 σπίτια να μείνουν χωρίς θέρμανση. Πράγμα που θα επαναληφθεί και φέτος.
Σας πιάνει «κρύος ιδρώτας»; Κακώς. Το παν είναι η «σωτηρία» της χώρας. Τώρα αν – για το «καλό» της χώρας – υπάρξουν και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που θα ξεπαγιάσουν, τι να κάνουμε; Τα έχει αυτά η «σωτηρία». Ρωτήστε και τους κ. κ. Σαμαρά, Βενιζέλο, Στουρνάρα…
«Ομορφος κόσμος, καπιταλιστικός» (1)
Σύμφωνα με έρευνα της «Wealth-X» και της «UBS» φέτος και εν μέσω παρατεταμένης κρίσης οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη έγιναν ακόμα πιο πλούσιοι. Συγκεκριμένα, οι κατέχοντες τραπεζικό λογαριασμό με 10ψήφιο νούμερο, ξεπέρασαν τους 2.000 και το άθροισμα των καταθέσεών τους ανήλθε στα 6,5 τρισεκατομμύρια δολάρια! Δηλαδή, όσο το ΑΕΠ της Γερμανίας και της Γαλλίας, μαζί…
Αν στους προηγούμενους προστεθούν και οι περιουσίες περίπου 200.000 κεφαλαιοκρατών, που εμφανίζονται να κατέχουν πλούτο άνω των 30 εκατ. δολαρίων, τότε:
Το ποσό που βρίσκεται στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοκαπιταλιστών, που δεν ξεπερνούν το 0,003% του παγκόσμιου πληθυσμού, ξεπερνά τα 28 τρισ. δολάρια.
Δηλαδή, οι κύριοι αυτοί, κατέχουν σχεδόν το 40% του ΑΕΠ που παράγεται παγκοσμίως!
«Ομορφος κόσμος, καπιταλιστικός» (2)
Στη Γερμανία την ερχόμενη Κυριακή γίνονται εκλογές.
Στη Γερμανία ζουν 148 δισεκατομμυριούχοι. Η περιουσία τους ανέρχεται στα 432 δισ. δολάρια.
Στη Γερμανία ο πληθυσμός είναι 82 εκατομμύρια άνθρωποι και το ΑΕΠ της χώρας κινείται στα 3,6 τρισ. δολάρια.
Δηλαδή στη Γερμανία:
Το 0,0002% του πληθυσμού (οι 148 δισεκατομμυριούχοι που λέγαμε) κατέχουν περιουσία που αντιστοιχεί στο 12% ολόκληρου του ΑΕΠ της χώρας.
Προφανώς, οι συγκεκριμένοι δεν αγωνιούν και ιδιαίτερα για το αποτέλεσμα των εκλογών…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More