18 Ιουλ 2013

Success Souvlaki



πιτσιρικος
 Με τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από την 1η Αυγούστου. Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η μείωση του ΦΠΑ στο σουβλάκι, το σαγανάκι και την τυροκαυτερή αποδεικνύουν πως το success story συνεχίζεται.
Η είδηση πως θα μειωθεί ο ΦΠΑ στην χωριάτικη σαλάτα έκανε αμέσως τον γύρο του κόσμου και προκάλεσε ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου οι δείκτες κινούνται ανοδικά, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά και του έδωσε συγχαρητήρια, ζητώντας του, παράλληλα, όταν επισκεφθεί τις ΗΠΑ τον Αύγουστο, να του πάει λίγη φάβα με ΦΠΑ 13%.
Στο μήνυμά του, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε πως έδωσε μεγάλη μάχη για να μειωθεί ο ΦΠΑ στη μελιτζανοσαλάτα στο 13%, αφού η Τρόικα επέμενε να μειωθεί ο ΦΠΑ μόνο για τους τουρίστες.
Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, η Τρόικα ζητούσε να δείχνουν ταυτότητα οι πελάτες στα εστιατόρια, ώστε οι τουρίστες να πληρώνουν ΦΠΑ 13% και οι Έλληνες 23%, ενώ αν δεν είχαν ταυτότητα μαζί τους, θα τους γινόταν τεστ DNA και όποιος είχε το ανώτερο ελληνικό DNA θα πλήρωνε ΦΠΑ 23%.
Η αποφασιστική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά διέλυσε τα σχέδια της Τρόικας, η οποία θα πρέπει τώρα να βάλει ΦΠΑ στη μαλακία που μας δέρνει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More