7 Απρ 2013

Η Χρυση Αυγη προτεινει "στείρωσις και ευθανασία" των ατόμων με ειδικές ανάγκες

“Αφετηρία μας δεν είναι το άτομο, και δεν προσυπογράφουμε την άποψη που υποστηρίζει ότι θα πρέπει να ταΐσουμε τον πεινασμένο, να δόσουμε νερό στον διψασμένο ή ντύσουμε τον γυμνό -δεν είναι στόχος μας όλα αυτά. Οι στόχοι μας είναι εντελώς διαφορετικοί. Μπορούν να τεθούν πιο ευκρινώς στην εξής πρόταση: πρέπει να έχουμε υγιή άτομα, προκειμένου να επικρατήσουμε στον κόσμο.”
—Γιόζεφ Γκαίμπελς, 1938


Ο ναζισμός, υπήρξε ξεκάθαρος ως προς την αντιμετώπιση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και ψυχικές ασθένειες. Η λύση που πρότεινε ήταν η ευθανασία και η στείρωση. Το πρόγραμμα “Action T4″, που ξεκίνησε το 1939, είχε ως στόχο της διατήρηση της γενετικής “καθαρότητας” του γερμανικού πληθυσμού, σκοτώνοντας ή αποστειρώνοντας γερμανούς και αυστριακούς πολίτες που κρίθηκαν ως άτομα με ειδικές ανάγκες ή έπασχαν από ψυχικές ασθένειες. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, θανατώθηκαν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι.
Η ναζιστική προπαγανδιστική αφίσα που παραθέτουμε, αναφέρει χαρακτηριστικά: ”60.000 γερμανικά μάρκα είναι το κόστος αυτού του ανθρώπου με γενετικά προβλήματα για το κράτος, καθ’ ολη τη διάρκεια της ζωης του. Πατριώτη Γερμανέ, αυτά είναι και δικά σου λεφτά…”
Η Χρυσή Αυγή, φαίνεται πως παραμένει πιστή στη γνήσια ναζιστική θεώρηση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες  και ψυχικές ασθένειες, τασσόμενη υπέρ της στείρωσής τους και της ευθανασίας. Για του λόγου το αληθές, το 2007, η σελίδα “Πράσινη Πτέρυγα” της Χρυσής Αυγής, που υποστηρίζει ότι ασχολείται με την “οικολογία”, δημοσίευσε ένα κείμενο κάποιου Jacqes Bauge-Prevost υπό τον τίτλο “H Δημοκρατία καταδικάζει αθώα πλάσματα σε ισόβιο βασανισμό”, το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων:
“Κάθε ημέρα σε κάθε γωνία της γης, σε κάθε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, έρχονται στη ζωή, όντα απροσάρμοστα και ανίκανα για τον αγώνα της επιβιώσεως, προορισμένα να υποφέρουν χωρίς καμμία ελπίδα σωτηρίας. Το αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού είναι να εμφανίζονται άτομα υποχρεωμένα εκ των πραγμάτων σε μία αρνητική διαβίωση, τα οποία αποτελούν συγχρόνως ένα βαρύτατο συναισθηματικό και οικονομικό φορτίο για την οικογένειά τους και την κοινωνία. Τα περισσότερα είναι προϊόντα κληρονομικών παθήσεων. Κάθε χρόνο τα θύματα αυτά της επιπολαιότητος γονέων και κοινωνίας πληθαίνουν, χάρις στην επίσημη ιατρική επιστήμη, η οποία λόγω της ποδηγετήσεώς της από μία ομάδα μανιακών υποχονδρίων, προστατεύει κάθε ελαττωματικό πλάσμα, που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η φύσις θα το είχε καταδικάσει σε θάνατο.”, “IV. Τα κληρονομικώς βεβαρημένα άτομα όπως οι παρανοϊκοί, οι πνευματικώς καθυστερημένοι, οι σχιζοφρενείς, οι επιληπτικοί, οι φορείς μεταλλαχθέντων γονιδίων, οι αθεράπευτοι αλκοολικοί, οι προχωρημένοι τοξικομανείς και άλλοι, θα πρέπει να υποβάλλωνται σε στείρωση.”, “V. Η φυσική επιλογή, η στείρωσις και η ευθανασία είναι ορθές εφ’ όσον συνδυάζουν σοβαρές νομικές εγγυήσεις, υπεύθυνο ιατρικό έλεγχο και βιολογικώς ηθική βάση.”, “ΧΙ. Είναι αναγκαίο να εξαγνίσουμε την λευκή φυλή από την ρυπαρότητα του συγχρόνου ψευδοπολιτισμού και να επιχειρήσουμε την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας βάσει των νόμων της Ψυχοσωματικής Φυσικής Υγιεινής ή Ευβιοτικής.”

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More