3 Μαρ 2013

Σε κόντρα η Ναύπακτος με το Λιμενικό Ταμείο! - Ερωτήσεις από την εφημερίδα «Εμπρός»!


πηγη: εφημερίδα «Εμπρός»
Απάντηση, στο γάμο του Καραγκιόζη!!!
Απόδειξη της παρελκυστικής πολιτικής που ακολουθείται και των μασημένων και άναρθρων επιφωνημάτων που μεταχειρίζεται το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας, ήταν και η απάντηση επί των θεμάτων που θίξαμε στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας και με τον τίτλο «Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας: Νέες ανδραγαθίες».
Πρωτοτύπησαν και πάλι, μια ακόμα απόδειξη του πώς σκέπτονται και πώς ενεργούν εκεί στο Μεσολόγγι, αφού απάντησαν σε ιστοσελίδα του Αγρινίου στα ερωτήματα που τους θέσαμε από το «ε» την περασμένη Παρασκευή.
Μου «γράφει» ας πούμε και με ρωτάει ο καπετάνιος και εγώ απαντάω στο μούτσο!!!
Έτσι δικαιολογείται απόλυτα, ο χαρακτηρισμός περί φαρσοκωμωδίας κύριοι!
«Νέα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο της Ναυπάκτου...», αναφέρεται στην απάντηση(!!!) του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας, έτσι γενικώς και αορίστως, ακριβώς όπως έχουν μάθει να απαντούν με μασημένα λόγια.
Κύριοι, το «ε» έκανε το ρεπορτάζ, έβαλε τις ερωτήσεις και εσείς απαντάτε «στο γάμο του Καραγκιόζη»!
Ούτε κατ’ ελάχιστον δεν κρατήσατε τα προσχήματα να στείλετε στην εφημερίδα που έβαλε το θέμα τις απαντήσεις σας. Αυτή είναι η δεοντολογία σας και οι συμπεριφορές σας!
«Στοχευμένη και εμπαθής πρακτική...», χαρακτηρίζετε τα στοιχεία και τη διάψευση από μέρους του Δημάρχου Ναυπακτίας, στα όσα αναφέρετε στην απόφασή σας για την επικαιροποίηση της μελέτης της Μαρίνας Ναυπάκτου!
Πρακτική που προσπαθεί να πλήξει το κύρος του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας, όπως λέτε στην απάντησή σας (προς τρίτους!!!).
Το κύρος του καθενός και κάθε υπηρεσίας, το διαφυλάττει η ίδια η υπηρεσία με τις συμπεριφορές της και μόνο. Δυστυχώς οι έως και σήμερα συμπεριφορές και πράξεις σας, περίτρανα καταδείχνουν ότι εσείς οι ίδιοι υπονομεύετε το κύρος του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας.
Η ουσία με λόγια καθαρά!
Ας μπούμε όμως στην ουσία του θέματος, που καταδεικνύει το πώς ακριβώς λειτουργούν στο Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται όπως δηλώνουν, το θέμα της σύστασης και λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου.
Σε αναμονή ΦΕΚ και υπογραφή της διαπιστωτικής πράξης από τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, βρίσκεται το θέμα, κύριοι, και με τις υπογραφές των δυο υπουργών στην Κοινή Υπουργική Απόφαση να έχουν «πέσει» φαρδιά πλατιά.
Εσείς εκεί στο Μεσολόγγι, τι αμφισβητείτε;
Το αν ήξεραν πού έβαζαν τις υπογραφές τους οι υπουργοί Εσωτερικών και Ναυτιλίας;
Όπως λέτε, άλλοι φταίνε και για την απογραφή που αντί για Ιούνιο κατέληξε να γίνει την τελευταία μέρα του Αυγούστου του 2012.
Άλλοι φταίνε: υπουργεία και λιμενική πολιτική της χώρας, πάντως όχι εσείς, που με τις πράξεις σας δεν διαφυλάσσετε το κύρος της Υπηρεσίας σας.
«Δεν εκχωρούμε δικαιώματα...» λέτε και είναι σαφές ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, τη «δουλειά» θα την κάνετε εσείς.
Το ερώτημα είναι, το γιατί σας έπιασε μόλις τώρα ο πόνος;
Ποιο ήταν το ενδιαφέρον σας όλα τα προηγούμενα χρόνια για τη Ναύπακτο και το Αντίρριο;
Οι επικίνδυνες προβλήτες του Αντιρρίου που χάσκουν, βάζοντας σε κίνδυνο επιβάτες, οχήματα, πλοία και εμπορεύματα;
Η ανικανότητα είσπραξης των εσόδων του Ταμείου από τα καταστήματα του παραλιακού μετώπου της Ναυπακτίας ή μήπως τα βερεσέδια ύψους 40.000 ευρώ στη ΔΕΗ για το ρεύμα στο παραλιακό μέτωπο από Φλοίσβο μέχρι Γρίμποβο;
«Δεν μπορεί κανείς να επικαλείται τη νομιμότητα, γράφοντάς την στα τελευταία των υποδημάτων του και ερμηνεύοντάς την όπως τον βολεύει», σημειώνετε σε άλλο εδάφιο της απάντησή σας «στο γάμο του καραγκιόζη» και προφανώς εννοείτε όλους τους άλλους εκτός από εσάς.
Τη νομιμότητα που την κάνατε «λάστιχο», με την περίφημη απογραφή και το όψιμο ενδιαφέρον σας για τη Ναύπακτο.
Όψιμο ενδιαφέρον, μη τυχόν και συμβεί κανένα ατύχημα όπως λέτε, με τις κολόνες φωτισμού στο λιμάνι της Ναυπάκτου!
Ενδιαφέρον με μια ανάθεση (και καλά κάνατε) ποσού 11.000 ευρώ για την αντικατάσταση των 15 στύλων στο λιμάνι.
Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρξε αυτή η ανάγκη και προέκυψε σήμερα, άρον-άρον.
Δεν περίσσεψαν 11.000 ευρώ από τα χιλιάδες που προσφέρει η Ναύπακτος και το Αντίρριο κάθε χρόνο για να γίνει το έργο; Απλά, τέτοιες ενέργειες και σε συγκεκριμένους χρόνους, αλλά και με διάτρητες αναθέσεις (δεν αναφέρεται ο χρόνος αποπληρωμής του έργου) καταδεικνύουν νοοτροπίες και πρακτικές, κύριοι!
Το πρόβλημα δεν είναι ότι το έργο εκτελείται από το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας, όπως «απαντάτε», αλλά ο συγκεκριμένος χρόνος και ο τρόπος με τον οποίον εκτελείται αυτό.
Ας προχωρήσουμε στο θέμα της Μαρίνας Ναυπάκτου.
«Η Λιμενική Επιτροπή, σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας, έλαβε ομόφωνη απόφαση για επικαιροποίηση της μελέτης και επαναδημοπράτηση του έργου, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη και τις υποδείξεις του Δήμου και των φορέων της περιοχής, που έχουν τον πρώτο και κυρίαρχο λόγο επ’ αυτού. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Αν κάποιοι δεν θέλουν να ‘‘ανοίξει’’ πάλι το θέμα της Μαρίνας Ναυπάκτου, ας το πουν δημοσίως και όχι με υπεκφυγές», σημειώνεται στην απάντηση «προς τρίτους» του Λ.Τ. Αιτωλ/νίας.
Αν θεωρείτε εκεί στο Λιμενικό Ταμείο ότι: η απάντηση του Δημάρχου Ναυπακτίας συμφωνούσε να προχωρήσετε ως Λιμενικό Ταμείο στην επικαιροποίηση της μελέτης και την επαναδημοπράτηση του έργου της Μαρίνας Ναυπάκτου, τότε τα αιτήματά σας να γίνονται γραπτώς ώστε με δυο - τρεις αναγνώσεις να αντιλαμβάνεστε και να εμπεδώνετε τις απαντήσεις, μια και τα γραπτά μένουν.
«Πήρα στο τηλέφωνο το Δήμαρχο και τον ρώτησα», δεν λέει τίποτα ή μάλλον λέει ότι: ερμηνεύω την απάντηση κατά το δοκούν και προχωρώ, αφού δεν υπάρχουν γραπτές αποδείξεις!!!
Τέτοιες πρακτικές δεν συνάδουν με το κύρος της Υπηρεσίας που επικαλείστε και καταναλώνεστε σε «κυνήγι μαγισσών» για το ποιος είναι ο φταίχτης, όταν μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος σε ερώτηση που του απηύθυνε το «ε» απαντά ότι η επικαιροποίηση της μελέτης και η επαναδημοπράτηση του έργου θα γίνει από το Δήμο Ναυπακτίας και μόνο.
«Οι ενέργειες αυτές είναι πέρα από κάθε δεοντολογία, τη στιγμή μάλιστα που αναμένεται το ΦΕΚ για την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου, από μέρα σε μέρα. (...) Εμείς θα προχωρήσουμε σε εκείνες τις εργασίες για να ακυρωθούν οι αποφάσεις αυτές που δημιουργούν τετελεσμένα γεγονότα, για τους όποιους λόγους, από τη μεριά του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας», μας δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ο Δήμαρχος Ναυπακτίας για το θέμα.
Αν καταλαβαίνει κάποιος ότι όσα λέει συμφωνούν με τα όσα επικαλείται και τα όσα αποφασίζει το Λ.Τ. Αιτωλ/νίας ή δεν αντιλαμβάνεται την Ελληνικήν ή δεν θέλει να την αντιληφθεί.
Γίνεται λόγος και για οφειλές της Ναυπάκτου προς το Λ.Τ. Αιτωλ/νίας από τα παζάρια, στην απάντηση «προς τρίτους», με το ποσό για το 2012 να φθάνει τα 20.500 ευρώ (205.000 από παζάρια και λούνα πάρκ).
Συμψηφίζουν δηλαδή εκεί στο Μεσολόγγι τα 250.000 ευρώ που βάζουν κάθε χρόνο «στον κουμπαρά τους» από τη Ναύπακτο και το Αντίρριο, με τα ψυχία των 20.000 ευρώ που δεν εισέπραξαν από τα παζάρια!
Πραγματικά, πρόκειται περί φαρσοκωμωδίας κύριοι, και επίδειξη εμπάθειας από πλευράς σας, ενώ για όλα φταίνε οι άλλοι, όπως διατείνεστε, υποβαθμίζοντας το κύρος της Υπηρεσίας σας, εσείς οι ίδιοι και μόνο.


Η απάντηση του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας στο πρώτο ρεπορτάζ της εφημερίδας!

Νέα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο της Ναυπάκτου προσάπτουν κατηγορίες στην Λιμενική Επιτροπή Αιτωλ/νίας για ύποπτες μεθοδεύσεις και ενέργειες που δημιουργούν προβλήματα στο υπό σύσταση Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπακτίας
Η Λιμενική Επιτροπή Αιτωλ/νίας, απαντώντας στα δημοσιεύματα αυτά επισημαίνει:

" Επειδή η υπόθεση αυτή τείνει να λάβει διαστάσεις φαρσοκωμωδίας και στοχευμένης εμπαθούς πρακτικής κατά της Διοίκησης της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλ/νίας, επισημαίνουμε τα παρακάτω:

1.     Οι διαδικασία σύστασης και λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας είναι ακόμα σε εξέλιξη. Σε ό,τι μας αφορά η απογραφή και η σύνταξη του σχετικού πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής έγινε στις 31-7-2012. Πέραν τούτου οι ευθύνες ας αναζητηθούν αλλού και όχι στη Λιμενική Επιτροπή Αιτωλ/νίας (αρμόδια Υπουργεία και σχεδιαζόμενη νέα λιμενική πολιτική της χώρας).

2.     Μέχρι να λάβει σάρκα και οστά η ανωτέρω διαδικασία, το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας, ακόμα και σήμερα, είναι αρμόδιο για τη διαχείριση της χερσαίας ζώνης λιμένα Ναυπάκτου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και δεν μπορεί να εκχωρήσει δικαιώματα και υποχρεώσεις που εκ του νόμου έχει έως ότου περαιωθεί η ανωτέρω διαδικασία. Δεν μπορεί κανείς να επικαλείται τη νομιμότητα γράφοντάς την στα τελευταία των υποδημάτων του και ερμηνεύοντάς την όπως τον βολεύει.

3.     Προ δύο (2) μηνών η Λιμενική Επιτροπή Αιτωλ/νίας, έλαβε ομόφωνη απόφαση για αντικατάσταση – τοποθέτηση δεκαπέντε (15) νέων φωτιστικών σωμάτων στο λιμάνι της Ναυπάκτου, μετά από αξιολόγηση προσφορών. Τι και ποιους ενοχλεί αυτή η τοποθέτηση όταν η συγκεκριμένη δαπάνη θα καταβληθεί από το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας και μάλιστα σε τέσσερις (4) δόσεις; Θέλετε ναι ή όχι να εκτελεστεί το εν λόγω έργο το οποίο δεν ανήκει σε κανέναν παρά μόνο στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής; Ποιο είναι άραγε το πρόβλημα τη στιγμή κατά την οποία λέτε ότι δεν κάνουμε τίποτα για τη Ναύπακτο; Το πρόβλημα είναι προφανώς ότι το εκτελεί το Λιμενικό Ταμείο Αιτω/λνίας… Εάν όμως συμβεί κάποιο ατύχημα στα κατά κοινή ομολογία προβληματικά και επικίνδυνα φωτιστικά, ποιος θα έχει την ευθύνη; Προφανώς η Λιμενική Επιτροπή, την οποία θα είχατε ένα ακόμα λόγο να “στήσετε” στον τοίχο. Γι’ αυτό λοιπόν, εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει.

4.     Σχετικά με το ζήτημα της Μαρίνας Ναυπάκτου, το Υπουργείο Τουρισμού απέστειλε σχετικό έγγραφο προς το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας και ζητούσε την άποψή του για το δέον γενέσθαι, καθότι όπως όλοι γνωρίζουν, το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας είναι φορέας διαχείρισης του Τουριστικού Λιμένα Ναυπάκτου. Η Λιμενική Επιτροπή, σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Ναυπακτίας, έλαβε ομόφωνη απόφαση για επικαιροποίηση της μελέτης και επαναδημοπράτηση του έργου, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη και τις υποδείξεις του Δήμου και των φορέων της περιοχής που έχουν τον πρώτο και κυρίαρχο ρόλο επ’ αυτού. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Αν κάποιοι δεν θέλουν να “ανοίξει” πάλι το θέμα της Μαρίνας Ναυπάκτου, ας το πουν δημοσίως και όχι με υπεκφυγές.  

5.     Τέλος μιας και ο λόγος για το “οφειλόμενα” προς τη Ναυπακτία, παραθέτουμε δύο (2) από τα τελευταία στοιχεία:

Ø Εκμίσθωση παζαριού (Οκτώβριος 2012): Έσοδα που αποδόθηκαν στο Δήμο 180.000 ευρώ.

Ø Εκμίσθωση λούνα παρκ στο χώρο του παζαριού από τον Δήμο, χωρίς την άδεια της Λιμενικής Επιτροπής: 25.000 ευρώ.

Δηλαδή σύνολο χρημάτων που εισέρρευσαν στα ταμεία του Δήμου 205.000 ευρώ χωρίς το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας να εισπράξει ή να του αποδοθεί ούτε ένα (1) ευρώ!

Αυτά για την ιστορία και την ενημέρωση όλων.

Από τη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας

ΥΓ1: Ας μην θεωρούν ορισμένοι ότι η διαχείριση των Λιμενικών Ταμείων προσφέρεται για δημιουργία εντυπώσεων, προκειμένου να προωθήσουν τις δικές τους επιδιώξεις. Υπάρχουν κανόνες που η πραγματικότητα επιβάλει να τηρούνται με ευλάβεια.

ΥΓ2: Η παρότρυνση ορισμένων επαγγελματιών της περιοχής Ναυπάκτου που εκμισθώνουν χώρους του Λιμενικού Ταμείου, να μην πληρώνουν τις οφειλές τους, γιατί τώρα “ερχόμαστε εμείς” στο όνομα άσκησης πολιτικής και επιλεκτικών εξυπηρετήσεων και αυθαίρετη είναι και ενδεχομένως να στραφεί εναντίον εκείνων που την καθοδηγούν. Όποιος επιχειρεί να ασκήσει πολιτική με αυτό τον τρόπο, θεωρούμε ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More