5 Οκτ 2012

Αυτοκτόνησε ο πρώην υφυπουργός Λεωνίδας Τζανής

Απαγχονισμένος, στο υπόγειο του σπιτιού του στον Βόλο, βρέθηκε την Πέμπτη ο 57χρονος πρώην υφυπουργός Εσωτερικών - την περίοδο 1999-2001 - Λεωνίδας Τζανής. Το όνομά του συμπεριλαμβανόταν στη λίστα με τα 36 ονόματα πολιτικών προσώπων που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, η οποία είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

«Δεν αντέχω. Υπέφερα μία φορά, δεν θα το περάσω ξανά. Δεν αντέχω...». Αυτές τις φράσεις επαναλάμβανε διαρκώς τις τελευταίες ημέρες τόσο σε συγγενείς και φίλους όσο και στους συναδέλφους του ο Λεωνίδας Τζανής.
Αναφερόταν στην εμπλοκή του ονόματός του, προ δεκαετίας, στην υπόθεση με τα φρουτάκια.
Η δημοσιοποίηση των πληροφοριών ότι τώρα βρισκόταν στη λίστα των 35 πολιτικών προσώπων του ΣΔΟΕ (σ.σ.: η 36η εγγραφή είναι το Ιδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής), κατέβαλαν τον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ, που περιγράφεται από ανθρώπους που τον γνώριζαν καλά ότι «ήταν άνθρωπος που δεν άντεχε την πίεση».
Χθες το απόγευμα η γυναίκα του Μαρία τον βρήκε νεκρό (είχε απαγχονιστεί με σύρμα) στο γκαράζ του σπιτιού τους, στη συνοικία Καραγάτς του Βόλου. Σημείωμα που να αναφέρεται στους λόγους της αυτοκτονίας δεν είχε βρεθεί έως αργά χθες το βράδυ.

Ο Λεωνίδας Τζανής ήταν παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών. Εξελέγη βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1993, του 1996, του 2000 και του 2004. Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης από τον Φεβρουάριο του 1999 έως τον Απρίλιο του 2000 και από 13.4.2000 έως 24.10.2001.
Διετέλεσε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης του καζίνου του Φλοίσβου, ενώ ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ από τον Νοέμβριο του 1998 έως τον Φεβρουάριο του 1999.

Ο Λεωνίδας Τζανής γεννήθηκε στο Αερινό Μαγνησίας, στις 7 Σεπτεμβρίου 1955.
Ηταν παντρεμένος με τη Μαρία Παναγιωτοπούλου, επίσης δικηγόρο, και πατέρας δυο παιδιών, ενός γιου και μιας κόρης.
Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης και γνώριζε Αγγλικά. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική είχε αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση και είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Τα θερμά συλλυπητήρια του απηύθυνε το ΠΑΣΟΚ στην οικογένειά του Λεωνίδα Τζανή εκφράζοντας παράλληλα «τη βαθιά του λύπη για τον αδόκητο θάνατο ενός στελέχους της δημοκρατικής παράταξης που υπηρέτησε τα κοινά μέσα από την δραστηριότητά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και από την κεντρική πολιτική σκηνή, ως βουλευτής και υφυπουργός»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More