25 Νοε 2012

Πόσα κτήρια ρημάζουν στο Μεσολόγγι;


Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει (όχι μόνο ο δικός μας Δήμος αλλά σχεδόν όλοι οι Δήμοι αυτής της χώρας) να μην μπορούμε να καλύψουμε τη στέγαση των δημοτικών και δημόσιων υπηρεσιών!
Αμέσως μετά σκέφτηκα το πρόβλημα της αστυνομίας που είναι στο κέντρο της πόλης σε ένα ετοιμόρροπο κτήριο, το πρόβλημα της πυροσβεστικής που είναι σε ένα κτήριο που σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτει της ανάγκες της ισα ισα της δημιουργεί πρόβλημα εκεί που είναι, έπειτα σκέφτηκα το Ι.Κ.Α, την πολεοδομία, την δευτεροβάθμια εκπαίδευση κ.ο.κ. Όλες αυτές οι υπηρεσίες πληρώνουν για ενοίκια τόσα χρόνια ποσά που αν έκτιζαν δικά τους κτήρια θα τα είχαν αποπληρώσει μέσα στην πρώτη δεκαετία. 
  Θα μου πείτε πως θα εξυπηρετούνταν τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων-μεγάλοοικογενειών που άλλοτε για ψηφοθηρικούς λογούς άλλοτε γιατί κάποιος παίρνει ποσοστά από τη συμφωνία συντηρούσαν και συντηρούν αυτή τη λογική επιλογής και ενοικίασης συγκεκριμένων χώρων. Σίγουρα αυτά είναι γνωστά και σίγουρα όλα αυτά διαφοροποιούνται ανάλογα με τις γνωριμίες και πόσο κυβερνητικός ήταν ο κάθε ένας από τους εκμισθωτές. Μπορούμε όλοι να αναλογιστούμε και να δούμε ξεκάθαρα στη μικρή μας κοινωνία ποιοι είναι οι βολεμένοι που σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και του Έλληνα φορολογούμενου κλείνουν συμφωνίες για δικό τους συμφέρων και φυσικά στο τέλος διεκδικούν και τον τίτλο του αγωνιστή-σωτήρα. Η ουσία είναι ότι όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν και μαζί με όλες τις διεκδικήσεις που κάνει ο Δήμος (καλές ή κακές, λογικές ή παράλογες) θα πρέπει να ξεφύγει από τη λογική των προηγούμενων ετών και να προσέξει τα κτήρια τα οποία αυτή τη στιγμή είναι εγκαταλελειμμένα και ρημάζουν! 

Παλιές καπναποθήκες
 
Παλιές καπναποθήκες
Τέτοια κτήρια είναι οι παλιές καπναποθήκες που είναι ένα τεράστιο κτήριο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως(φυσικά με την κατάλληλη ανακατασκευή). 
Παλιές καπναποθήκες










Κτήριο Ο.Σ.Ε
Βάλβειος βιβλιοθήκη
Το ίδιο ισχύει για το κτήριο του ΟΣΕ που σε λίγο θα πέσει αν κάποιος δεν το φροντίσει. Το κτήριο του παλιού νοσοκομείου περιμένει και αυτό να βρουν λύση τα μεγάλα κεφάλια της πόλης, η Βάλβειος βιβλιοθήκη περιμένει και αυτή την αξιοποίηση της από το Τ.Ε.Ι που του παραχωρήθηκε.
Παλιό νοσοκομείο
Πρέπει η ενεργοποίηση μας να είναι μαζική, όσο αφήνουμε να πάρουν αποφάσεις αυτοί που μέχρι τώρα έφεραν τη χωρά στη χρεοκοπία η δημόσια περιουσία θα ξεπουληθεί για ένα ξεροκόμματο. Έτοιμες εγκαταστάσεις που μπορεί να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες μας με την σωστή διαχείριση υπάρχουν και πρέπει να γίνει μελέτη για την σωστή αξιοποίηση τους. Δεν μπορεί άλλο ο λαός να πληρώνει υπέρογκα ποσά σε ενοίκια, παράλογα έργα και ακατάλληλες εγκαταστάσεις για τα συμφέροντα κάποιων!

Υ.Γ Αγαπητέ επίτιμε Δήμαρχε-Πολιτικέ του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου ας αφήσεις αυτές τις απόψεις περί Δημάρχου μεταρρυθμιστή είδαμε τόσο καιρό τους Δημάρχους τούς Νομάρχες  και τις κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ πόσο προοδευτικοί και μεταρρυθμιστές ήταν.
Σχετικά με το ότι : «Οι επαναστάτες προκαλούν συχνά μεγαλύτερη συμφορά από την επικρατούσα.», δεν είναι όλοι επαναστάτες σαν τον σύντροφο Άκη ή τον σύντροφο Πάνο, υπάρχουν και αληθινοί επαναστάτες!

1 σχόλια:

ΜΗ ΜΕΙΝΗ ΑΚΟΜΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More