19 Σεπ 2012

Με ταξικό μένος στον πόλεμο ενάντια στο λαό

Ο Ε. Βενιζέλος κάλεσε βουλευτές και στελέχη να πρωτοστατήσουν στην ψήφιση και εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων
Το ΠΑΣΟΚ είναι στυλοβάτης στη σφαγή του λαού, ο ξεσηκωμός του οποίου είναι προϋπόθεση για να επιβιώσει
Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ψήφιση και την επιβολή των μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ έθεσε ως προτεραιότητα της συγκυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ ο Ε. Βενιζέλος, μιλώντας χτες στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής Γραμματείας και της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ. Στην ομιλία του προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπεραμύνθηκε των περικοπών, ύψους περίπου 8 δισ. ευρώ από το σύνολο του πακέτου, σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν την εφαρμογή τους.Ο Ε. Βενιζέλος ανήγαγε «σε εθνική στρατηγική» τη σωτηρία του κεφαλαίου με τσάκισμα του λαού και απευθυνόμενος στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν θέλουμε να ολοκληρωθεί και να δικαιωθεί η πολιτική μας ή θεωρούμε ότι κάναμε λάθος επιλογή».
Ξεκαθάρισε ακόμα ότι «δεν νοείται να υπάρξει καθυστέρηση στις αποφάσεις για την οριστικοποίηση» του πακέτου των μέτρων. «Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαδικασιών, πριν το Γιούρογκρουπ της 8ης Οκτωβρίου και φυσικά πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου και σε κάθε περίπτωση πριν από τις αμερικανικές εκλογές».
Εμπαίζοντας τα λαϊκά στρώματα και για να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι δίνει, τάχα, μάχη για τα συμφέροντά τους, ισχυρίστηκε σε άλλο σημείο ότι «κανείς δεν θα μας φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων» και ότι «δεν πρέπει να δεχτούμε καμία καθυστέρηση στην ενημέρωση και κανένα τετελεσμένο γεγονός». Στελέχη της Ιπποκράτους υποστήριζαν ότι ο Ε. Βενιζέλος είναι «ενοχλημένος», επειδή δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τα μέτρα, σε μια προσπάθεια να κρύψουν ότι το ΠΑΣΟΚ τα έχει προσυπογράψει στο σύνολό τους.
Ταυτόχρονα, έθεσε έμμεσα ζήτημα «κομματικής πειθαρχίας» κατά την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή, λέγοντας ότι «δεν έχουν νόημα ατομικές κόκκινες γραμμές (...) που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα σε ιδεολογικές και πολιτικές διαφωνίες». Δηλαδή, στην κοινή στρατηγική υπεράσπισης της φιλομονοπωλιακής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Χτες, έγινε δεκτή από τον Ε. Βενιζέλο η πρόταση του Κ. Σκανδαλίδη να συνεδριάσει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ πριν την ψήφιση των μέτρων.
Αλλεπάλληλα κύματα επίθεσης
Ο Ε. Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα «προκειμένου η χώρα να αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα 4,5%, το οποίο σε συνδυασμό με σταθερό ρυθμό ανάπτυξης 2,5% κατ' έτος και για πολλά χρόνια, θα οδηγήσει σε ανάκαμψη και αναπτυξιακή τροχιά». Σ' αυτό το πλαίσιο, επιστράτευσε την κυβερνητική προπαγάνδα περί διετούς «παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής», ισχυριζόμενος ότι μέσω αυτής θα δοθεί «η δυνατότητα να καταστούν ηπιότερα ή να μην εφαρμοστούν μέτρα περικοπών της δεύτερης διετίας».
Ωστόσο, έκανε λόγο για λήψη μέτρων σε «δύο φάσεις, σε δύο διετίες», αποδεικνύοντας ότι η πρώτη φάση θα είναι τα μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ και στη δεύτερη όσα προβλέπονται από το μνημόνιο και δε θα συμπεριληφθούν στο συγκεκριμένο πακέτο. Οπως υποστήριξε για να ξεγελάσει το λαό, για «να αποφύγουμε τα μέτρα της δεύτερης φάσης», θα πρέπει να έχει να «αναπνεύσει η οικονομία» και να «έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».
Παράλληλα, ο Ε. Βενιζέλος έθεσε ως βασικές στρατηγικές του ΠΑΣΟΚ τη «συνεργασία και τη συμπόρευση με τη ΔΗΜΑΡ» με στόχο την αναπαλαίωση της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, που, όπως είπε, θα πρέπει να έχει «καθαρό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ», στη διαπάλη για την πρωτοκαθεδρία στο συγκεκριμένο χώρο. Στη χτεσινή σύσκεψη δεν προσήλθε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για οριστική ρήξη με τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More