8 Αυγ 2012

Τελετή Λήξης 1ης Θεατρικής Συνάντησης Ερασιτεχνικών Ομάδων - Βράβευση κ. Γιάννη Βογιατζή!


Στις 6 Αυγούστου  το βράδυ πραγματοποιήθηκε  στο Ανοιχτό Θέατρο Αιτωλικού, η Τελετή Λήξης του "Θεάτρου Όψεις", της 1ης Θεατρικής Συνάντησης Ερασιτεχνικών Ομάδων παρουσία του Αιτωλικιώτη ηθοποιού Γιάννη Βογιατζή ο οποίος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς.
Τελείωσε λοιπόν με τον καλύτερο τρόπο  και ταυτόχρονα ξεκινάει πλέον  ένας φιλόδοξος Θεσμόςγια το Αιτωλικό, το Νομό μας και την Δυτική Ελλάδα! Ένα θεατρικό γεγονός, μια θεατρική γιορτή η οποία θέλει να φέρει σε επικοινωνία όλους τους φορείς του Ερασιτεχνικού Θεάτρου και να συνεισφέρει γενικότερα στην θεατρική παιδεία.
Σέ ένα κατάμεστο θέατρο, ο τιμώμενος κ. Γιάννης Βογιατζής, με τον χειμαρώδη λόγο του, συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Αναφερόμενος στην αιτωλικιώτικη καταγωγή του μίλησε για την ιδιαίτερη αγάπη του γι αυτόν τον τόπο ευχαριστώντας θερμά τον ΠΜΣ Αιτωλικού για την ευκαιρία που του έδωσε να επισκεφθεί και να τιμηθεί στην πόλη που γεννήθηκε.
Τόνισε επίσης ότι το Θέατρο είναι η Αλήθεια και 'οτι "Θέατρο δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά ένα άγγιγμα της καρδιάς, των αισθήσεων, του μυαλού... Δεν υπάρχει καμία δυσκολία σ’ έναν ηθοποιό που έχει μέσα του ανησυχίες, να αισθανθεί ευτυχία όταν βρίσκεται στη σκηνή."

Σε μια λιτή τελετή ο  πρόεδρος του ΠΜΣ Αιτωλικού κ. Πάνος Ακρίδας, του απένειμε βραβείο τιμής για την πολύχρονη προσφορά του στον χώρο του Θεάτρου. Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικού ώς ένδειξη τιμής εκ μέρους του Δήμου Μεσολογγίου από τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Αριστείδη Καβάγια.
Ιδιαίτερη αναφορά και ευχαριστίες έγιναν στις πέντε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες που συμμετείχαν στη φετινή συνάντηση, ακολούθησε η θεατρική παράσταση "Μήδεια" του Μποστ, από τη Θεατρική Ομάδα του ΠΜΣ Αιτωλικού, η οποία  ενθουσίασε το κοινό, αποσπώντας κολακευτικά σχόλια και ένα ειλικρινές και θερμό μπράβο από τον κ. Βογιατζή ο οποίος συνομίλησε με τους ερασιτέχνες ηθοποιούς και όλα τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας, δεχόμενος τον σεβασμό και τις ευχαριστίες εκ μέρους τους για την παρουσία του και το χειροκρότηυμά του.

Ευχόμαστε του χρόνου το "Θεάτρου Όψεις" να μεγαλώσει, να ανοίξει τα πανιά του και να είναι καλοτάξιδο...Θέλουμε η προσπάθειά μας να ριζώσει...Είναι χαρά μας που στην πόλη μας θα εδραιωθεί ένας θεατρικός θεσμός, που θα χαιρόμαστε κάθε χρόνο για την παρουσία στο Αιτωλικό θεατρικών ομάδων από κάθε τόπο, επισκεπτών που αγαπούν το Θέατρο, καλλιτεχνών που θα τιμάμε και θα μας τιμούν με την παρουσία τους.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου "Το Αιτωλικό" θα ήθελε να ευχαριστήσει όλες τις ομαδες που φιλοξενήθηκαν, οι οποίες ανταπορκίθηκαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό στην πρόσκλησή μας, να συμμετάσχουν στο "Θεάτρου Όψεις" και μας στήριξαν στην προσπάθειά μας να διοργανώσουμε την Θεατρική αυτή συνάντηση. Ευχαριστούμε λοιπόν:
•    τη Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Ματαράγκας «Θεατρικό Μπουλούκι»,
•    τη Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Ομίλου Καινουργίου,
•    τη Θεατρική Ομάδα του Δημήτρη Σιούντα «Θέατρο Χωρίς Αυλαία» από τη Ναύπακτο,
•    τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ναυπάκτου «Πολιτιστικές Διαδρομές»
•    και τέλος τη Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Παναιτώλιου «Χρήστος Καπράλος».φορεις

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς μας που στις δύσκολες αυτές εποχές εξακολουθούν να μας στηρίζουν με κάθε τρόπο. Ευχαριστούμε λοιπόν τους: κ. Ζαφείρη Τρικαλινό, Αρτοποιητές – Αφοί Ζωγράφοι, Αφοί Σφυρή, Rigips, κ. Παναγιώτη Χουλιαρά, κ. Θόδωρο Βελτσίστα, και τον Εμπορικό Σύλλογο του Αιτωλικού και ιδιαιτέρως την κα Αμαλία Κοτσάλου, για την προσφορά του στα αναμνηστικά καλάθια με τοπικά προϊόντα που δώσαμε στις ομάδες που συμμετείχαν.

Εν συνεχεία, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Μεσολογγίου και το Πνευματικό του Κέντρο και ιδιαιτέρως τον κ. Καβάγια, που έγιναν αρωγοί και μας στήριξαν σε αυτή μας την προσπάθεια. Ευχόμαστε του χρόνου να είναι και πάλι δίπλα μας , έτσι ώστε αυτό το γεγονός να γίνει θεσμός!
Τέλος, θα θέλαμε για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσουμε το κ. Γιάννη Βογιατζή που ήταν κοντά μας και μας μίλησε με τόση ειλικρίνεια και αγάπη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More