27 Ιαν 2012

Οι δραχμοφονιάδες


Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να καταρρέει στις δημοσκοπήσεις. Ο Παπανδρέου είναι τουρίστας. Οι δελφίνοι του ψυχαγωγούν τον σαλταρισμένο κόσμο λέγοντας βλακείες. Η συγκυβέρνηση δείχνει εικόνα χάους. Τα κόμματα που τη στηρίζουν μοιάζουν με διαλυμένη διαδήλωση. Ο Σαμαράς ξαναβάφει ροζ τις κόκκινες γραμμές. Ο ΛΑΟΣ κάνει μόκο για τις φωτογραφίες με τους εκβιαστές. Ο Παπαδήμος απειλεί με παραίτηση. Και το PSI προχωρεί, με τη Μέρκελ και τη Λαγκάρντ να απειλούν με χρεοκοπία. Όλα ανθηρά...

Φυσικά όλος αυτός ο αχταρμάς είναι το καλύτερο έδαφος για να στρωθεί πάνω του το «κούρεμα». Ο Παπαδήμος ανησυχεί, λέει, μήπως το πολύ σκληρό οικονομικό και κοινωνικό πακέτο που θα συνοδεύσει ως προϋπόθεση το PSI και το νέο δάνειο τρομάξει τους βουλευτές της συγκυβέρνησης και τους σπρώξει να το καταψηφίσουν.



Πλάκα κάνει η πρωθυπουργάρα; Δεν το κόβουν καλύτερα από τη ρίζα το βρωμόχερο τα καμάρια μας, παρά να χρεωθούν την πτώχευση και τη «δραχμή»; Και ποιος τους σώζει ύστερα από την οργή των τηλεδιαύλων;


● Ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι παλικαράδες που θα καταψηφίσουν;


Απ' αυτούς, λέω, που σύρθηκαν αμέτρητες φορές να καταπιούν τους κούφιους λεονταρισμούς τους, να σκύψουν το κεφάλι, να ψηφίσουν ό,τι εμφανίστηκε μπροστά τους, να βάλουν τις υπογραφές τους όπου τους ζητήθηκε, να αναγάγουν την πολιτική κωλοτούμπα σε πρωινή γυμναστική και να οδηγηθούν στην πλήρη απαξίωση και στο γιαούρτι.


● Ποιοι ακριβώς από τους 250 που στηρίζουν την κυβέρνηση θα απορρίψουν ό,τι έρθει στη Βουλή; Αλλά και ποιος είπε ότι τα σημαντικά και τα κρίσιμα θα περάσουν από τη Βουλή;


Η πρώτη δανειακή πάντως δεν πέρασε – με νόμο «περί κυρώσεώς» της καθάρισε τότε ο Παπακωνσταντίνου. Κι ο Λαφαζάνης ακόμα περιμένει να τη δει για να του φύγει το άχτι...


● Ποιοι ακριβώς θα κάνουν αντάρτικο; Αυτοί που καταψήφισαν την τροπολογία Λοβέρδου για τα φαρμακεία και παρακαλούσαν να ξαναέρθει με νόμιμο τρόπο για να την ψηφίσουν;


Εντάξει, είπαμε να στραπατσάρουνε λίγο τον «μακελάρη», αλλά δεν θα τα κάνουνε και λαμπόγυαλο. Εξ άλλου στο τέλος κι αυτοί... «αμελέτητοι» θα καταλήξουν. Θα λένε στα εγγόνια τους ότι δεν πρόλαβαν να μελετήσουν επαρκώς τα νομοσχέδια, τις δανειακές και τα μνημόνια.


● Ποιοι ακριβώς είναι αυτοί που θα απορρίψουν τη νομοθετική παρέμβαση Παπαδήμου για την κατάργηση των συμβάσεων και του 13ου και 14ου μισθού; Και ποιος είπε ότι θα ζητηθεί η γνώμη τους αν η τρόικα δεν κάνει πίσω;


● Ποια ακριβώς είναι αυτά τα παλικάρια; Να τους δείξετε και σ’ εμάς, να τους δούμε και να τους αγγίξουμε, για να δούμε αν είναι πραγματικοί άνθρωποι, από σάρκα και οστά, και όχι κέρινα ομοιώματα.


● Πόσοι ακριβώς από τους 250 θα βρουν τα κότσια να ψηφίσουν «Όχι» αν δεν είναι απολύτως βέβαιοι ότι όλοι οι άλλοι θα ψηφίσουν «Ναι»;


Εξαιρούνται ίσως μόνο όσοι θα επιζητήσουν τη διαγραφή τους – είτε για να κάνουν καριέρα στο μέλλον είτε για να μπορούν να ξαναπατήσουν το πόδι τους στο καφενείο του χωριού τους, στα μπαράκια και στις ταβέρνες. Πόσοι θα είναι αυτοί από τους 250;



Ο Σόρος... αποκαλύπτει


Δεν μοιάζει με κίνδυνο η καταψήφιση των όποιων απαιτήσεων τρόικας, Παπαδήμου και Βενιζέλου. Με εκβιασμό μοιάζει για να συνεχίσουν να παίζουν τα σενάρια της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και της «δραχμής». Και δεν εκβιάζουν τους βουλευτές, διότι αυτούς τους έχουν χεσμένους. Τον απλό κόσμο εκβιάζουν.


● Που δεν την πολυψάχνει μέσα στη ζαλάδα του.


● Που σιχάθηκε την πολιτική και οικονομική ανάλυση της πλάκας.


● Που τα παιδιά του πεινάνε στα σχολεία της Διαμαντοπούλου και ντρέπονται να το πουν για να μην τα στιγματίσει η φτώχεια τους.


● Που ακόμα δεν πήγε στα συσσίτια ούτε βγήκε στις στοές της Αθήνας για να κοιμάται τη νύχτα – αλλά φοβάται ότι θα βγει μόλις χρεοκοπήσουμε και έρθει η «δραχμή».


Α, παρεμπιπτόντως, βγήκε και ο Σόρος να τα πει: «Ένα από τα προβλήματα είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια πανίσχυρη ομάδα, η οποία τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. (...) Πολλοί ιδιοκτήτες εφημερίδων και επιχειρήσεων έχουν πολύ μεγάλο συμφέρον να πληρώνουν τους φόρους σε δραχμή και όχι σε ευρώ».


Σοβαρά; Και ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι... πανίσχυροι εκδότες και επιχειρηματίες που τάσσονται υπέρ της «δραχμής»; Για να τους αγγίξουμε κι αυτούς και να δούμε αν είναι πραγματικοί άνθρωποι και όχι κέρινα ομοιώματα.


Διότι οι πιο μεγάλοι επιχειρηματίες και εκδότες, ειδικά αυτοί με τα μεγαλύτερα χρέη και με τα περισσότερα λεφτά εκτός Ελλάδας, την ίδια σπέκουλα με τον Σόρος, τον Παπαδήμο και τον Βενιζέλο κάνουν με τη «δραχμή».


Καταγγέλλουν κι αυτοί κάτι άλλα, Αγνώστου Ταυτότητας Πανίσχυρα Συμφέροντα, επίσης με πολύ μεγάλα χρέη και πολύ μεγάλες καταθέσεις εκτός Ελλάδας, που με τη «δραχμή» θα φέρουν τα πανίσχυρα ευρώ τους και θα αγοράσουν τα πάντα.


Ενώ οι καταγγέλλοντες μεγάλοι επιχειρηματίες και εκδότες, με τα εξ ίσου μεγάλα χρέη και τις εξ ίσου μεγάλες καταθέσεις εκτός Ελλάδας, για κάποιον αδιευκρίνιστο και μυστηριώδη λόγο, δεν θα μπορούν να κάνουν το ίδιο. Επειδή μάλλον είναι κάτι αθώοι μαλακοπίτουρες και δεν ξέρουν πώς γίνεται η κερδοσκοπία.



«Προσεχώς Ελληνίδες»


Όμως... ονόματα σε αυτή τη φαρσοκωμωδία των γελοίων εκβιασμών μην περιμένετε: έχει μεγαλύτερο σασπένς άμα η «απειλή» είναι ανώνυμη. Το δούλεμα λοιπόν συνεχίζεται αδιαλείπτως. Και θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη:


● Μέχρι το PSI να «κουρέψει» τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, τους Έλληνες μικροκαταθέτες και τις ελληνικές επιχειρήσεις αφήνοντας σχεδόν ανέγγιχτους τους κερδοσκόπους.


● Μέχρι το σύνολο του χρέους να καταστεί, μέσω του ίδιου PSI, ενυπόθηκο.


● Μέχρι να εξαφανιστεί κάθε είδος εργασιακού, ασφαλιστικού ή άλλου δικαιώματος και η «εθνική κυριαρχία» να μοιάζει κρυόκωλο ανέκδοτο με τον Τσακ Νόρις.


● Μέχρι να εξαϋλωθούν οι μισθοί σε επίπεδα κάτω από αυτά της Βουλγαρίας, για να έρθουν οι Κινέζοι να κατασκευάζουνε εδώ πέρα αυτοκίνητα επειδή θα συμφέρει περισσότερο απ’ όσο στην Κίνα. Όπως δηλαδή θα κάνουνε στη Βουλγαρία, που είναι πιο ανταγωνιστική από εμάς από τότε που μεταναστεύσανε οι μισοί Βούλγαροι και οι συνταξιούχοι τη βγάζουνε με 120 ευρώ και πάνε τα μισά στη βότκα. Το κρέας το αγοράζουνε με τα εμβάσματα της κόρης και της νύφης από την ξενιτιά.


● Μέχρι να δεσμευτούμε με νόμους και συμβάσεις για την οικονομική πολιτική της επόμενης δεκαετίας και βάλε.


● Μέχρι να μετατρέψει ο Παπακωνσταντίνου κάθε ίχνος πρασίνου σε τσιμέντο και να κάνει τον Αχελώο κλειστό αυτοκινητόδρομο και τη Βάλια Κάντα στριπτιζάδικο. «Προσεχώς Ελληνίδες».


Μέχρι τότε μπορούμε ακόμη να δουλευόμαστε και να φανταζόμαστε πολιτική κρίση. Μόνο που τότε κανείς δεν θα έχει λόγο να συνεχίσει να μας σώζει, αφού ο περίφημος «συστημικός κίνδυνος» θα έχει εξαλειφθεί και η πτώχευσή μας θα είναι πολύ φθηνότερη από τη συνέχιση της «διάσωσης». Ήδη είναι φθηνότερη δηλαδή, αλλά μάλλον πρέπει να δούνε πώς λειτουργεί το μοντελάκι της αναδιάρθρωσης χρέους, γιατί έχουνε και μια Πορτογαλία στην ουρά να περιμένει.


Άμα τιναχτούμε εμείς στον αέρα, θα πρέπει να ψάξουνε για νέα συνταγή, διότι ύστερα θα ακολουθήσουν κι άλλοι και δεν είναι σωστό να ρισκάρουνε οι άνθρωποι.


Το σχέδιο «Καμένη Γη» κοστίζει λιγότερο αν εφαρμοστεί στην Ελλάδα, όχι μόνο επειδή ο «συστημικός κίνδυνος» είναι πιο μικρός. Αλλά και επειδή, επιπλέον, οι πρόθυμοι, οι ρουφιάνοι, οι κουκουλοφόροι και οι ηλίθιοι είναι πολύ περισσότεροι απ’ ό,τι αλλού...


Υστερόγραφο:
«Ξέρω πως ποτέ δεν σημαδεύουνε στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο Στόχος. Το νου σου, ε;». Κατερίνα Γώγου
ΠΗΓΗ: http://topontiki.gr/article/29091

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More