18 Οκτ 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 Εμείς οι εργαζόμενοι στην  Περιφερειακή  Ενότητα  Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποφασίζουμε  να βάλουμε τέρμα στη φτώχεια και την χρεοκοπία  που μας οδηγούν, με τα βάρβαρα μέτρα τους, κυβέρνηση, τρόικα και κεφάλαιο. 
Οργανώνουμε και δίνουμε τη δική μας απάντηση:
1.     Δεν έχουμε, δεν θέλουμε, αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους.
2.     Απαντάμε  άμεσα , μαζικά κι αποφασιστικά σε κάθε προσπάθεια απόλυσης συνάδελφου με  απεργία ή κατάληψη . Όταν απολύονται συνάδελφοί μας κανένας δεν δικαιούται να μείνει με σταυρωμένα χέρια.
3.     Ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο που φέρνει τη φτώχεια  και την εξαθλίωση στους δημόσιους υπάλληλους, με την περικοπή 20% έως 50% των μισθών μας κι αυτό όταν ήδη μέχρι τώρα  μας έχουν αφαιρέσει σε ονομαστική βάση πάνω από 5 μισθούς.
4.     Ζητάμε να μη ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που οδηγεί την πλειοψηφία των εργαζομένων να εργάζεται σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα με απολύσεις, ανασφάλιστη εργασία,  χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα, με ωράρια κατά τη βούληση των αφεντικών.
5.     Δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε ποτέ, να γίνουμε εμείς και  κυρίως τα παιδιά μας, δούλοι των μονοπωλίων και των πολυεθνικών.
6.     Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας σε όλες τις κατηγορίες εργαζόμενων που δέχονται την  ίδια άγρια επίθεση και τους καλούμε να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα κάνοντας πράξη το σύνθημα: «ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ»
7.     Συμμετέχουμε ενεργά και συνειδητά στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει η ομοσπονδία μας (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.) και η Γ.Σ.Ε.Ε –ΑΔΕΔΥ:
ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011:
ΚΑΤΑΛΗΨΗ της έδρας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
ΤΕΤΑΡΤΗ και ΠΕΜΠΤΗ 19 και 20 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011:
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και στις πορείες που θα διοργανωθούν.
 http://tolmis.blogspot.com/2011/10/blog-post_17.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More