28 Σεπ 2011

Είπαν «ναι» στο χαράτσι από... πατριωτικό καθήκον

Χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν στο Σύνταγμα  την ώρα της ψηφοφορίας για το «χαράτσι» στα ακίνητα Τεχνητή αναπνοή έδωσε στην κυβέρνηση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη της οποίας επικύρωσαν συντεταγμένα κατά τη χθεσινή κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή το χαράτσι στα ακίνητα.
Χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν στο Σύνταγμα την ώρα της ψηφοφορίας για το «χαράτσι» στα ακίνητα Με 154 ψήφους υπέρ, προστιθέμενης αυτής της Ελσας Παπαδημητρίου (155 συνολικά), και 142 κατά, το ειδικό τέλος που θα κληθούν να καταβάλουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ οι ιδιοκτήτες των ακινήτων αποτελεί από χθες νόμο του κράτους. Από την ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησαν Ν.Δ., ΚΚΕ και ΛΑΟΣ, απουσίασαν η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευγενία Σπέντζα-Τσουμάνη, η Σοφία Καλαντίδου (ΚΚΕ) και ο Χρ. Μαρκογιαννάκης (ΔΗ.ΣΥ.).
Πρέπει να σημειωθεί πως κατά την έναρξη της διαδικασίας ο Ευάγγ. Βενιζέλος ζήτησε το λόγο προκειμένου να ξεκαθαρίσει, εξαιτίας της «μυθοπλασίας», όπως είπε, ότι από την καταβολή του τέλους δεν εξαιρούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων που μισθώνονται από το Δημόσιο.
«Εάν στους καταλόγους της ΔΕΗ αναγράφεται το Δημόσιο ως υπεύθυνο για την καταβολή των τελών, φυσικά το Δημόσιο θα αναζητήσει το αντίτιμο από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου», αποσαφήνισε.
Προστέθηκε ότι στην εξαίρεση από το τέλος των κοινόχρηστων χώρων των πολυκατοικιών θα ενταχθούν και οι κοινόχρηστοι χώροι των ξενοδοχείων.
Παρ' ότι οι φωνές για συγκυβέρνηση και για πρόωρες εκλογές πληθαίνουν και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, είτε από «πατριωτικό καθήκον» -κατά τις προχθεσινές εκτιμήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου- είτε από ίδια σκοπιμότητα (της βουλευτικής τους ιδιότητας), διατήρησαν το «αρραγές» της Κ.Ο., μετατοπίζοντας το «κρας τεστ» στην προσεχή περίοδο (φορολογικό - ενιαίο μισθολόγιο - αποκρατικοποιήσεις). Χαρακτηριστική άλλωστε της «παράτασης ζωής» της κυβέρνησης, η διαπίστωση υψηλόβαθμου κυβερνητικού στο κυλικείο της Βουλής μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας: «Από Τρίτη σε Τρίτη το πάμε!».
Υποστηρίζοντας πως θα υπερψηφίσει «από καθαρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα», ο βουλευτής της Β' Αθήνας Γ. Βούρος, που -και τηλεοπτικά- προειδοποιούσε για το αντίθετο, εξήγησε με γραπτή δήλωση τους λόγους της αναδίπλωσής του. «Ελπίζω αυτή η κυβέρνηση να λειτουργήσει με το ίδιο αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό, σε μένα και την ψήφο μου», σημείωσε.
Παρόμοιες ελπίδες εξέφρασε σε «εξιλαστήρια» -ταυτόχρονα προειδοποιητική της «τελευταίας» ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση- ανακοίνωση ο βουλευτής Ηρακλείου Γ. Μιχελογιαννάκης, υποστηρίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει την πολυτέλεια οι απόψεις του να είναι μονόδρομος μιας και δεν υπάρχουν εναλλακτικές σοβαρές πολιτικές από τα άλλα κόμματα, αλλά δεν έχει πλέον την ανοχή του κόσμου είτε να καθυστερήσει είτε να σταματήσει το χαμόγελο του Ελληνα».
Αναφέρθηκε πάντως με αιχμές στις παθογένειες, τονίζοντας ότι «οι μέχρι τώρα καθυστερήσεις, η μέχρι τώρα ασυμφωνία υπουργών, η μέχρι τώρα μη συμμετοχή βουλευτών σε αποφάσεις από την ηγεσία, ελπίζω, θα επιλυθούν».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More