24 Αυγ 2011

Κάτω οι βάσεις στις σχολές που «χτυπά» η κρίση

Κάτω οι βάσεις στις σχολές που «χτυπά» η κρίση Τοπίο καθίζησης των βάσεων σε ΑΕΙ - ΤΕΙ διαμορφώνουν η οικονομική κρίση και η έκρηξη της ανεργίας. Οι μειωμένες προσδοκίες των υποψηφίων για απασχόληση στο Δημόσιο, καθώς και ο κορεσμός πρώην περιζήτητων επαγγελμάτων αναμένεται να ρίξουν αισθητά το "κατώφλι εισόδου" σε μια σειρά από σχολές

Μεγάλη πτώση στις βάσεις εισαγωγής των παιδαγωγικών τμημάτων και των "καθηγητικών" σχολών, η οποία μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 500 μόρια, θα πρέπει να αναμένουν οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές.
Η αισθητή πτώση που προοιωνίζεται για τα συγκεκριμένα τμήματα δεν σχετίζεται μόνο με τις χειρότερες επιδόσεις που παρατηρήθηκαν φέτος, αλλά και με τους λιγοστούς διορισμούς εκπαιδευτικών που έγιναν για το νέο σχολικό έτος και κατ΄ επέκταση τις χαμηλές προσδοκίες που έχουν εφεξής οι υποψήφιοι για διορισμό στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις τελειώνει σε πέντε ημέρες   Η "στρόφιγγα" των διορισμών στον δημόσιο τομέα έτσι κι αλλιώς δείχνει ότι κλείνει και ως εκ τούτου όλες οι ειδικότητες που οδηγούν σε αυτές τις θέσεις -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές- έχουν πλέον μικρότερη ζήτηση και χαμηλότερες βάσεις εισαγωγής.
Το ίδιο όμως συμβαίνει και με αρκετές περιζήτητες - υψηλόβαθμες σχολές οι οποίες, παρά το κύρος που συνεχίζουν να έχουν, αρχίζουν να θεωρούνται κορεσμένες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα ιατρικά τμήματα, όπου αναμένεται να σημειωθεί η μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων ετών, τα οδοντιατρικά και κτηνιατρικά.
Η αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις τελειώνει σε πέντε ημέρες

Η αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις τελειώνει τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, οπότε και το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις βάσεις εισαγωγής για τα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More