16 Ιουν 2011

Τα άγνωστα ημερολόγια του Τσε Γκεβάρα κυκλοφόρησαν στην Κούβα

Το νέο ημερολόγιο του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα με τίτλο «Το ημερολόγιο ενός μαχητή» εκδόθηκε στην Κούβα, την ημέρα της γέννησής του (θα έκλεινε τα 83 εάν ζούσε). Το νέο βιβλίο καλύπτει την άφιξη του Γκεβάρα στην Κούβα με τα αδέρφια Κάστρο στο ιστιοφόρο «Γκράνμα», έως την προέλαση τους στην πρωτεύουσα του νησιού, την Αβάνα.
Η χήρα του επαναστάτη, η Αλέιδα Μαρτς παρευρέθηκε, μαζί με μια από τις κόρες της, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Κούβας την Τρίτη, υπογράφοντας τα αντίτυπα του βιβλίου. Σκοπός της έκδοσης του ημερολογίου, υποστήριξε η Αλέιδα Μαρτς, είναι να «γνωστοποιηθούν οι σκέψεις, η ζωή και το έργο του».
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ινστιτούτου σπουδών για τον Τσε Γκεβάρα που επιμελήθηκαν τη συγκεκριμένη έκδοση, ο λόγος της καθυστέρησης για τη δημοσιοποίηση των ημερολογίων, είναι ότι αρκετά από τα χειρόγραφα έχουν χαθεί. «Πού βρίσκονται αυτά τα χειρόγραφα; Δεν το γνωρίζουμε και υπάρχουν αρκετές εκδοχές για αυτό το ζήτημα», δήλωσε από το ινστιτούτο, η Μαρία ντελ Κάρμεν Αριέτ, στο CNN. Ένα μεγάλο μέρος του περιεχομένου του νέου ημερολογίου είχε συμπεριληφθεί στο «Episodes of the Cuban Revolutionary War», όταν είχε κυκλοφορήσει το 1963.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More