27 Αυγ 2010

Λάβαμε και δημοσιεύουμε...


       Το Μεσολόγγι των <<νέων>> φοιτητών.

Ως δημότης της Ιεράς Πόλης θα ήθελα να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πέρασαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, και να τους ευχηθώ καλές σπουδές!
Στους φοιτητές που θα έρθουν στο Μεσολόγγι θα ήθελα να πω ότι  η πόλη αυτή είναι σε θέση να τους προσφέρει μια καλή ποιότητα ζωής!
 Το Μεσολόγγι είναι μια μικρή επαρχιακή πόλη με τα θετικά και αρνητικά της στοιχεία, έχει όμως μεγάλη ιστορία και πολιτισμό αρκεί να ενδιαφερθούν να μάθουν, το φυσικό της περιβάλλον είναι μοναδικό και αξίζει να το ζήσουν, η οικονομία της πόλης είναι έτσι αναπτυγμένη ώστε να τους καλύπτει, όσο για τις επιλογές στην διασκέδαση δεν γίνετε λόγος μιάς και  αποτελεί την βαριά της βιομηχανία.
 Όσον αφορά την επιλογή κατοικίας οι νέοι φοιτητές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πλέον υπάρχουν πάρα πολλά καινούργια διαμερίσματα για όλα τα εισοδήματα και καθώς  οι αποστάσεις μέσα στην πόλη είναι πολύ μικρές οι επιλογές αυξάνονται. Υπάρχει ωστόσο και η λύση της χρήσης του ποδηλάτου, που είναι τρόπος ζωής για τους κατοίκους της.
Ως προς το επίπεδο της παρεχόμενης μόρφωσης στο ομώνυμο ΤΕΙ πρέπει να ξέρουν ότι κανένας δεν θα αγχωθεί να τους μεταδώσει την γνώση αν οι ίδιοι δεν ενδιαφερθούν. Οι ευκαιρίες θα είναι μπροστά τους αρκεί τις αρπάξουν .
Κάποιες σχολές αν και παρεξηγημένες προσφέρουν πολλές επαγγελματικές προοπτικές, όπως η <<υδατοκαλλιεργειών και αλιευτικής διαχείρισης>> .
Μια φίλη από τα παλιά, ιχθυολόγος μου τόνισε ότι κανένας απόφοιτος της ΥΔΑΔ από αυτούς που ήθελαν να ασχοληθούν με το αντικείμενο τους  δεν είναι άνεργος.
Φυσικά δεν θέλω να μειώσω την αξία καμιάς σχολής αλλά ανέφερα την συγκεκριμένη γιατί είναι όντως παρεξηγημένη <<άδικα>>.
Τελειώνοντας εύχομαι στους νέους φοιτητές να περάσουν αξέχαστα τα καλύτερα τους χρόνια όπως είναι κατά γενική ομολογία τα φοιτητικά, αλλά θα πρέπει να προσέξουν να μην είναι και αιώνια.
   
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και καλή σας διαμονή ….

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More